Junior / Ungdom

 

 

 

For unge under 18 år, og som er minimum CMAS 1 stjernet snorkeldykker, er der hvert år mulighed for at deltage i en uges ungdomslejr i sommerferien. Så mødes unge snorkeldykkere fra hele landet, dykker og har det sjovt.I Dråben kan man uddanne sig til CMAS 1, 2 og 3 stjernet snorkeldykker. Det er en god måde at få vandtilvænning på, især hvis man vil dyrke UV-jagt eller uddanne sig til sportsdykker.

Du kan låne maske, snorkel og svømmefødder i starten.

Træningstider:

10 til 14 årige træner torsdag 19.00 - 19.45

15 til 18 årige træner torsdag 19.45 - 20.30

Vi leger med forskellige øvelser til snorkeldykkeruddannelsen, og prøver forskellige discipliner af indenfor undervandssport - f.eks. UV-rugby, monofinne samt finnesvømning.

Formålet er at undervise børn og unge i sikker omgang med vandet, som kan åbne for nogle fantastiske undervandsoplevelser. Snorkeldykning for juniorer er et godt springbræt til fridykning, snorkeldykning og flaskedykning i vores dejlige danske hav. Det er i klubben muligt at tage snorkeldykkerbeviser og dermed forbedre sig, og når man bliver 15 år afholder vi hvert år CMAS 1 stjernet flaskedykker kursus i klubben, som man kan deltage i.

For at kunne deltage i Dråbens juniorafdeling er det et krav, at junioren kan gennemføre hele B prøven tilfredsstillende i løbet af 3 gange.

B-prøven består af:

100 m brystsvømning
50 m fri ryg svømning
30 sek. vandtrædning
10 m undervandssvømning fra bassinkant

B-prøven udføres i badetøj, altså uden opdriftsmiddel og udstyr.

Dels for juniorens egen sikkerhed og også for, at junioren skal opleve det, at gå til dykning, som en succes.

Såfremt B-prøven ikke kan gennemføres, henviser vi til Svendborg Svømmeklub.
Og når svømmefærdighederne er på plads, er man selvfølgelig velkommen i Dråben igen.

Spørgsmål?

kontakt Kim Laursen fra Junior/Ungdomsudvalget 

- og kig nærmere her: DSF Ungdomsudvalg